שיטת היישום של הפוליאוריטן

היתרון המרכזי של הפוליאוריטן גלום בשיטת היישום שלו, אשר מבטיחה יצירת שכבת ציפוי אחידה ומלאה.

לפני היישום, הפוליאוריטן מצוי במצב צבירה נוזלי, וכך ציפוי המשטחים נעשה באמצעות התזה של החומר על גבי המשטח.

במצב צבירה נוזלי, הפוליאוריטן נהנה מגמישות גבוהה ומדלילות גבוהה, אשר מאפשרות לו להתפרס באופן אחיד על גבי כל המשטח, לחדור אל חריצים ובקעים וכך למלא היטב את המשטח כולו, זאת מבלי להותיר בועות אוויר וחללים פנויים.

לאחר מכן, הפוליאוריטן מקשיח, וכאשר הוא עושה כן הוא מתנפח.

העלייה בנפח של החומר יוצרת אסמכתא נוספת לכך שלא יוותרו אילו חללים או בועות אוויר בציפוי, אלא שהוא יהיה צמוד לחלוטין אל המשטח אותו הוא מצפה, ושיהיה אחיד ומלא לכל אורכו.

שאלות נפוצות

  • האם ניתן להשתמש בפוליאוריטן לציפוי רצפות?

    בהחלט, ניתן לרתום את התכונות החשובות של הפוליאוריטן לסגל אותן אף עבור הרצפה – באמצעות התזה מיומנת של הפוליאוריטן ניתן להבטיח שלאחר תהליך ההתקשות תיווצר שכבה חלקה ואחידה, אשר יכולה לשמש באופן יעיל כרצפה.

  • האם ניתן לשלב פוליאוריטן עם בטון?

    בהחלט, ואפילו נהוג לעשות זאת – הפוליאוריטן והבטון עשויים להשלים זה את זה באופן כלשהו, וליצור יחדיו ציפויים יעילים במיוחד.

  • האם הפוליאוריטן בטוח לשימוש בסביבות אורגניות או אנושיות?

    כן, הפוליאוריטן בהחלט בטוח לשימוש בכל סביבה וזאת מתוך התקנים המחמירים בהם הוא נאלץ לעמוד – זאת עד לכדי שכיום ניתן לראות גם שימוש רחב בפוליאוריטן במשקים חקלאיים.

להצעת מחיר אטרקטיבית במיוחד חייגו עכשיו 054-9343344 או השאירו פרטים בטופס

    יתרונות הפוליאוריטן

    בנוסף לשיטת היישום הנוחה שלו, אשר מקנה לו שלל יתרונות חשובים, הפוליאוריטן נהנה מתכונות כימיות מיוחדות אשר הופכות אותו למבודד יעיל במיוחד.

    באופן הזה מתקבל אוסף תכונות מרשימות אשר עשויות לשמש לשלל מטרות, והמרכזיות שבהן הן הבאות:

    • גוף מלא ורציף: שיטת היישום של הפוליאוריטן מבטיחה ששכבת הציפוי שהוא ייצור תהיה מלאה ורציפה, עד לכדי שלא יישארו כלל בועות אוויר שונות בגוף הציפוי, גם כאשר הוא מיושם על גבי משטחים מחורצים או מבוקעים.
    • עמידות תרמית: הפוליאוריטן הוא החומר בעל העמידות התרמית הגבוהה ביותר, כך שהוא מסוגל לשמש ליצירת שכבת בידוד תרמי יעילה במיוחד.
    • בידוד אקוסטי: המבנה של הפוליאוריטן ותכונת הניפוח שלו בזמן ההתקשות מאפשרת לתכנן אותו כך שיתקשה במבנה שאינו חלק, צורה אשר יוצרת בידוד אקוסטי יעיל במיוחד.
    • עמידות כימית ובקטריאלית: הפוליאוריטן הוא בין חומרי הציפוי העמידים ביותר לשלל תרכובות כימיות וחומרים אורגניים, וכך הוא יכול לשמש בסביבות הסובלות ממפגעים מסוגים אלו, וליצור בידוד יעיל.

    שימוש בפוליאוריטן

     ציפוי פוליאוריטן נהנה מתכונות מעולות אשר ניתן לרתום לשלל מטרות, וכך להשתמש בו בכל בית ובכל חדר בהתאם לצורך.

    שיטת היישום הנוחה שלו מאפשרת תכנון קפדני של תוצר הציפוי הסופי, וכך ניתן להתאים אותו באופן ייעודי אל החלל בו הוא משולב.

    עם זאת, מבין השימושים הרבים בפוליאוריטן ניתן להצביע על שני שימושים מרכזיים בו, אשר בהם ישנה הדרישה הגבוהה ביותר לסגולות שלו:

    • מפעלים: מפעלים רבים נדרשים לתנאים סביבתיים קפדניים – מבחינת הטמפרטורה, הלחות, האקוסטיקה ועוד – תכונות הבידוד והאיטום של הפוליאוריטן מכשירות אותו לשמש כחומר ציפוי מעולה לצרכים אלה, כאשר הוא יוצר בידוד יעיל אשר מאפשר לשמר באופן מיטבי את התנאים הנדרשים.
    • מחסנים: בדומה למפעלים, גם מחסנים נדרשים לעתים קרובות לתנאים סביבתיים קפדניים, או שהם עשויים לאחסן חומרים בעלי פוטנציאל ליצירת נזק לסוגי ציפוי סטנדרטיים – הפוליאוריטן יכול לספק את כל הצרכים הנדרשים מציפוי עבור מחסנים שכאלה, כאשר הוא יוצר בידוד נכון לשימור התנאים הסביבתיים מחד, והוא בעל כושר עמידות גבוה שמאפשר לו להתמודד עם שלל מפגעים.